– bistår miljøbevisste medborgere i det grønne skiftet

Det starter med oss, deg og meg!

Det er så lett å bli frustrert og oppgitt når man tenker på alt som er galt i verden, da er det så lett å falle tilbake til den livsstilen man egentlig vet er gal. Dette er et kjent fenomen og du er ikke alene. I sosialpsykologien kalles det kognitiv dissonans, og det er dypt mennesklig å ønske seg bort fra den følelsen som kommer når man tenker over problemene i verden.

Man har to alternativer: 1) Fortreng eller bagatelliser eller 2) gjør noe med det. Og alle vet at det krever mer å redde verden enn å kildesortere og å kjøpe økologisk melk, så da gjenstår det egentlig bare alternativ 1: fortreng eller bagatelliser. Dessuten sier mange forskere at det allerede er for sent.

Men vi har en sjanse! Hvis vi klarer å snu livsstilene våre og få til det grønne skiftet, så har vi klart det! Det har vært kjempet mange viktige slag i historien, men det vi står overfor nå er den viktigste kampen av dem alle. Vi har fremtiden i våre hender!

Tenk globalt – handle lokalt. Kjøp mindre fra de store og bruk pengene hos lokale bærekraftige initiativ. Dyrk litt av egen mat og kjenn bonden din. Forbrukermakt er enormt viktig! Og stem på de politikerne som tør satse grønt!

For å få til dette er permakultur en av de bevegelsene som kan bidra tungt, og da tenker jeg egentlig på permakultur i denne sammenheng mer som en bevegelse enn et designsystem selv om det også er en naturlig del av det. Vi trenger eksempler på folk som går foran, og trendekspertene sier at det er en endring å spore i folks verdier. Men vi trenger flere folk som viser det til venner og familie, kolleger og naboer. I Malcolm Gladwell’s bok “Tipping Point” kommer det frem at det er alt vi trenger for å få til den nødvendige endringen. Så kommer resten av seg selv, det er bare opp til oss å begynne.

Ta et permakulturkurs, gjerne et PDC, og bli med oss å redd verden ved å skape ditt eget drømmeliv!

Leste du denne?

  • "Har du PDC?"
    “Har du PDC?”
    PDC er det internasjonalt anerkjente 72-timerskurset, som står for Permaculture Design Certificate. Det er et sertifiseringskurs som gir deg rett til å bruke ordet permakultur om det...

Adresse

Postboks 51, 1318 Bekkestua
Tlf.: +47 938 36 163
eivindwb@gmail.com

Del linken

Ordet må spres, så send gjerne nettsidens link til noen du tror har interesse av det!

permakulturdesign.no