– bistår miljøbevisste medborgere i det grønne skiftet

India øker utslippene

india øker utslippeneIndia vil rammes hardt av klimaendringene – men øker utslippene, melder Aftenposten. De siterer klimaforsker Trude Rauken på at India er villig til å gjøre noe med klimaet så lenge det ikke går ut over målet om å utrydde fattigdom.

India blir med dette et godt eksempel på at økonomisk vekst og naturvern er i et motsetningsforhold.

India er et land som har hatt stor økonomisk vekst gjennom mange år og de ser fordelene av å få opp levestandarden. Samtidig er det ingen land i verden som har flere fattige, og det er vanskelig for dem å slå et slag for grønt skifte når de strever med å dekke basisbehovene. De fattige som kjemper for tilværelsen i den eksisterende samfunnsstrukturen har ikke tid eller råd til å tenke på å bevare jorden til de neste generasjonene.

Vi sitter altså fast i en nedadgående spiral som gjør at verden blir verre og verre, arter dør ut og biologer advarer om kollapsende økosystemer i en slags dødens dominoeffekt. Vi kan ikke lenger tviholde på den logiske bristen om evig vekst, vi MÅ velge økologisk vekst fremfor økonomisk vekst!

Med permakultur kan indere som alle andre folkeslag dekke sine behov på en måte som er bra for naturen. I stedet tråkker de på gassen for å få opp forbruket og økonomisk vekst. I artikkelen i Aftenposten blir det hevdet at India må gå foran og kutte i utslippene. En mye større effekt vil det gi dersom de vestlige land velger bort forbrukersamfunnet til fordel for en evighetskultur hvor de dyrker litt av sin egen mat, er nærmere naturen og har mer tid til familien, hobbyer og det som er viktig for hver enkelt.

Les mer om motsetningsforholdet mellom økonomisk vekst og naturvern, og hvordan vi må prioritere riktig: http://permakulturdesign.no/permakultur/

Leste du denne?

  • "Har du PDC?"
    “Har du PDC?”
    PDC er det internasjonalt anerkjente 72-timerskurset, som står for Permaculture Design Certificate. Det er et sertifiseringskurs som gir deg rett til å bruke ordet permakultur om det...

Adresse

Postboks 51, 1318 Bekkestua
Tlf.: +47 938 36 163
eivindwb@gmail.com

Del linken

Ordet må spres, så send gjerne nettsidens link til noen du tror har interesse av det!

permakulturdesign.no