– bistår miljøbevisste medborgere i det grønne skiftet

Undervisning, kurs og foredrag

Bestill undervisningsopplegg for deg selv eller i gave til en privatperson, skole eller organisasjon.

Ta kontakt med Eivind Bjørkavåg på tlf +47 938 36 163 eller eivindwb@gmail.com for å avtale. Dersom du ønsker spesifikke undervisningsopplegg kan vi diskutere det, eventuelt formidle kontakt med dem som er rett for deg hvis noen andre har høyere ekspertise på feltet.

Jeg har fått forespørsel om å avholde PDC i 2017, og er åpen for både en variant med flere helgesamlinger eller ett to-ukerskurs. Dersom vi ender opp med en toukers-variant er sjansen stor for at vi går i dialog med Richard Perkins på Ridgedale om å komme på studietur. Meld din interesse tidlig!

Det store bildet

Har du fått med deg at det er krig og fred og religion og politikk og sånn? Da har du kanskje fra tid til annen opplevd en klype kognitiv dissonans du har valgt å fortrenge og bagatellisere. I denne forelesningen går vi gjennom noen av vår tids største utfordringer før vi går i detalj på hvordan vi kan gå frem for å få til de nødvendige endringer som må til for å bevare livsgrunnlaget vårt.

Forelesningen er løsningsorientert og optimistisk, og viser hvordan permakultur (les: evighetskultur) er et realistisk alternativ til det systemet som ødelegger jordkloden.

Etter å ha gått inn på hvordan de største problemene i verden kan fullstendig elimineres eller reduseres ved overgang til å alliere oss med naturens økologiske systemer, kommer det klart frem hvordan å redde verden starter med deg og meg og i vår egen hage.

Hugelkultur praktisk arbeid

Praktiske workshop med en liten teoribolk for å plassere permakulturteknikken i det store bildet.

Hugelkultur workshop er et grønnsaksbedd hvor man begraver tre eller annet organisk materiale med jord. Dette fører til rikt jordliv slik at man ikke trenger å gjødsle. Det organiske materialet i nedbrytning holder godt på vann, så man slipper å vanne. Og hvis man er flink til å bruke jorddekke eller samplanting med tettvoksende, nitrogenfikserende planter så slipper man mye av lukingen.

Introduksjon til permakultur

Permakultur er et vitenskapelig designsystem som dekker alle menneskelige behov på en måte som gagner naturen. Men det er også en filosofi og en verdensomspennende bevegelse, og man kan se på det som en enorm samling av smarte, bærekraftige teknikker.

Dette foredraget viser det store bildet i verden og hvordan permakultur passer inn i det. Vi går gjennom etikken og designprinsippene og viser frem ulike praktiske eksempler fra Norge, Skandinavia og verden forøvrig.

Permakulturteknikker

Spenn setebeltene i dette fartsfylte foredraget og få opp øynene for noen av de mange permakulturteknikkene vi kan benytte oss av i våre permakulturdesign. Her blir det raskt gjennomgått teknikker innen naturlig husbygging, bærekraftig matproduksjon og en hel rekke andre smarte tips og triks.

Leste du denne?

  • "Har du PDC?"
    “Har du PDC?”
    PDC er det internasjonalt anerkjente 72-timerskurset, som står for Permaculture Design Certificate. Det er et sertifiseringskurs som gir deg rett til å bruke ordet permakultur om det...

Adresse

Postboks 51, 1318 Bekkestua
Tlf.: +47 938 36 163
eivindwb@gmail.com

Del linken

Ordet må spres, så send gjerne nettsidens link til noen du tror har interesse av det!

permakulturdesign.no