– bistår miljøbevisste medborgere i det grønne skiftet

Vi må prioritere rett

Kapitalisme er en fantastisk drivkraft som går rett i hjertet på mennesket, i og med at vår innsats kan øke verdien av det vi til enhver tid sitter med mellom hendene. Hele samfunnet er lagt opp etter kapitalisme og det økonomiske systemet, og arbeidsplasser vil ryke og økonomisk kaos kan bryte ut hvis vi ikke prioriterer økonomisk vekst. Vi vil absolutt holde det økonomiske systemet på beina. Det er bare det at det ødelegger jordkloden og dermed gir det oss et kjempedillemma når vi må velge mellom økonomisk vekst og økologisk vekst.

Vi må ta ansvar og prioritere rett – økologisk vekst må komme foran økonomisk vekst, koste hva det koste vil. Da blir vår oppgave å stemme på de politikerne som tør dette. Det er imidlertid ingen risikofri oppgave fordi økonomisk vekst er så viktig for stabiliteten i våre samfunn. Derfor er det av avgjørende betydning at vi parallellt med prioritering av natur og miljø trenger vi en massiv satsning på økt selvforsyning og eksperimentering på bærekraftige livsstiler. Vi må prioritere dette foran andre hensyn!

Økonomene og markedsliberalistene prioriterer stikk motsatt, for dem er økonomisk vekst det viktigste. I dag vet vi at økonomien er i knestående og trenger endring for å kunne fortsette, og markedsliberalistene ser for seg reguleringer i form av handelsavtaler som regulerer staters mulighet til å endre lover. Vi ser allerede i dag at dette skjer med tobakkselskaper som saksøker stater som har reguleringer, og vi vil se det i forhold til gigantselskaper i fremtiden som står i veien for lover for natur og miljø. Disse selskapene har lobbyvirksomhet høyt prioritert, og den eneste sjansen vi har er å skru igjen pengekrana ved å skru ned forbruket vårt!

Leste du denne?

  • "Har du PDC?"
    “Har du PDC?”
    PDC er det internasjonalt anerkjente 72-timerskurset, som står for Permaculture Design Certificate. Det er et sertifiseringskurs som gir deg rett til å bruke ordet permakultur om det...

Adresse

Postboks 51, 1318 Bekkestua
Tlf.: +47 938 36 163
eivindwb@gmail.com

Del linken

Ordet må spres, så send gjerne nettsidens link til noen du tror har interesse av det!

permakulturdesign.no