– bistår miljøbevisste medborgere i det grønne skiftet

Hva er permakultur

Permakultur er først og fremst et designsystem for å skape bærekraftige livsstiler. Vi trenger å se helhetlig på vår atferd i verden og da er ikke permakultur enestående når det gjelder å tenke helhetlig, mange ingeniører er opplært i tankegangen, og de i holistic management beskriver bruken av permakultur omtrent som vi i permakultur beskriver bruken av holistic management. Så hva er unikt med permakultur? Ok, så er det kanskje ikke så mye som er så unikt med permakultur. Vi benytter oss tross alt av gammel kunnskap og tradisjoner kombinert med ny forskning og teknologi.

Vi liker å påberope oss at det er måten vi setter sammen alt dette på som er unik, i kombinasjon med de etiske retningslinjene og designprinsippene. Dessuten er det en verktøykasse av smarte, potensielt bærekraftige teknikker.

Men den kanskje største betydningen av permakultur er dens evne til å samle miljøbevisste mennesker under samme fane. Folk i alle land begynner å skjønne at hvis noe skal gjøres så er det opp til oss. Dét er permakultur – i betydningen kampen for evigheten.

MaslowPermakultur kan dekke alle menneskehetens behov på en måte som er positiv for naturen. Dette i klar motsetning til i dag hvor vi ødelegger jordkloden på evig jag etter siste fix.

Ved å skape stabile samfunn med komfortable naturhjem og matproduksjon og naturlige kretsløp så får vi resten på kjøpet. Dette gjelder i Norge, Syria, Somalia, Nederland USA og overalt. I alle klimasoner og samfunnstrukturer. Alt vi er avhengig av er retten til å velge bærekraftige livsstiler med alt det innebærer – blant annet å få eksperimentere med naturlig husbygging, varmekilder, å beholde retten til å bytte planter og frø uten at multinasjonale selskaper skal få komme og si at de har patent.

Moder jord har blitt sprøytenarkoman – synges det. Og det er sant. For å holde naturen unna må det pløyes og sprøytes for å produsere mat til massene. Dette ødelegger jorden og jordkloden og med permakultur kan vi unngå det.

Leste du denne?

  • "Har du PDC?"
    “Har du PDC?”
    PDC er det internasjonalt anerkjente 72-timerskurset, som står for Permaculture Design Certificate. Det er et sertifiseringskurs som gir deg rett til å bruke ordet permakultur om det...

Adresse

Postboks 51, 1318 Bekkestua
Tlf.: +47 938 36 163
eivindwb@gmail.com

Del linken

Ordet må spres, så send gjerne nettsidens link til noen du tror har interesse av det!

permakulturdesign.no